Kotisivut yritykselle

Kun näkee innostuneet kasvot ja kirkastuneen ilmeen, tietää onnistuneensa jossakin. Kyse on tietenkin nettisivuista. Monesti nettisivut ovat juuri se ensimmäinen todiste yrityksen olemassaolosta, sen syntymisestä – ei patentti-ja rekisterihallituksen myöntämä Y-tunnus. Sitten tulevat käyntikortit ja muut markkinointimateriaalit ja lopulta asiakkaat. Niin alkaa monen yrityksen taival. Nettisivujen julkaisussa on aina jotain juhlavaa. Nyt koko maailma tietää, että minulla on yritys! Sitä kannattaakin juhlia.

Yritykset eivät synny siksi, että hallitus on niin laatinut hallitusohjelmaan, vaan ne syntyvät valvotuista öistä, pitkästä harkinnasta, odottamisesta, innostuksesta ja joskus pakon sanelemina. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Ne ovat aina inhimillisen ponnistuksen tuotoksia. Yrittäjä elää ja hengittää yritystään, se on hänen henkinen kuvansa, hänen lapsensa. Puhun nyt pienistä yrityksistä, en korporaatioista.

Yrittäminen on rankkaa (ja antoisaa) puuhaa, joka vaatii täydellistä omistautumista ilman minkäänlaisia takeita siitä, että se lopulta palkittaisiin.  Suomi tarvitsee näitä yhden hengen trapetsitaiteilijoita, jotka taiteilevat onnistumisen ja epäonnistumisen kaltevalla pinnalla. Onneksi tällaisia rohkeita sieluja on keskuudessamme, muuten elämämme olisi tylsää ja yllätyksetöntä. Me tarvitsemme heitä.

Tapamme puhua yrityksistä on vääristynyt. Yrityksistä puhutaan usein numeroina, taseina, tuloksina tai osakkeen hinnan nousuina. Yritykset eivät ole hienoja rakennuksia, brändejä tai suureellisia osavuosikatsaustapahtumia. Ne ovat ideoita ja haaveita, ne heijastavat tekijöidensä arvomaailmaa. Yritykset ovat tekijöidensä näköisiä ja makuisia. Yritykset ovat kuin ihmisiä, ne kärsivät, käyvät luonnollisen kehityskulun kasvukipuineen – niillä on huonot ja hyvät päivänsä. Niillä on tietoisuus. Ne elävät innostuksesta ja oivalluksesta tai kuolevat arvostuksen puutteeseen.

Toivotamme Win Win Flow:lle ja Outille Onnea ja hyvää matkaa!

Käy tutustumassa Win Win Flown toimintaan

 

Vieritä ylös